Начало Картинг Димитров, Милинич и Ненков с победи във втория кръг от RaceFacer

Димитров, Милинич и Ненков с победи във втория кръг от RaceFacer

305
0
2020 RaceFacer втори кръг Лаута
Участниците в клас Junior, снимка: Картинг писта Лаута

Миналата неделя се състоя вторият кръг от Летния любителски шампионат на RaceFacer, който тази година се провежда успоредно и с общо генерално класиране от пистите във Варна и Пловдив. Общо 15 пилота взеха участие в състезанието, което се проведе на Лаута в Пловдив.

В клас Junior 4 деца се бориха за място на почетната стълбичка. С победи във финала и суперфинала убедително първото място с 50 точки зае Кристиян Димитров. Втори се нареди Виктор Николов, който бе най-бърз в квалификацията, а в двете състезания завърши втори. В суперфинала той направи и най-бързата обиколка и получи 3 т. бонус.

2020 RaceFacer втори кръг Лаута
Пилотите в подиума в клас Junior

Трети и четвърти с равни точки са Георги Илиев и Цветелин Цонев, но по предна позиция в квалификациите (трета) донесе мястото на подиума на Илиев.

В Суперфинал Б – клас Pro, на първо място с най-много точки стана Андрей Ненков, следван от Рангел Рангелов и Цветомир Маринов.

Битката за първото място в клас Master – Суперфинал А, беше много оспорвана. Делян Мишинков бе най-бърз в квалификацията и след това в полуфинала. Във финала обаче допусна тактическа грешка и остана втори. Първи завърши Атанас Милинич.

2020 RaceFacer втори кръг Лаута
Подиумът в клас Pro

В суперфинала поведе Георги Ванков, а Мишинков изостана от 2-а на 5-а позиция. В хода на състезанието той навакса и стана втори. В последния завой Делян атакува и Ванков, като двамата завършиха един до друг. Фотофинишът показа аванс за Георги от едва 5 хилядни.

След финала Мишинков получи наказание от 3 секунди за неправилно изпреварване на Милинич на 6-и завой и бе класиран 4-и. Той не беше съгласен със санкцията.

В крайна сметка Ванков и Милинич завършиха с равен брой точки 40, но по-доброто класиране на Атанас в полуфинала му отреди първото място. Трети бе класиран Мишинков, който направи и най-бърза обиколка в състезанието. Следващият кръг ще се проведе на 12 юли.

2020 RaceFacer втори кръг Лаута
Подиумът в клас Master