Начало Други Диндо Капело сложи край на кариерата си

Диндо Капело сложи край на кариерата си

46
0
Диндо Капело

Риналдо (Диндо) Капело сложи официално край на кариерата си в състезанията с прототипи. Той обяви още миналия месец, че участва в последните си 24 часа на Льо Ман, където финишира втори заедно с Том Кристенсен и Алан Макниш в хибрида Ауди R18 e-tron. Датчанинът и шотландецът ще се състезава в останалите стартове от WEC (World Endurance Championship).

48-годишният Капело има в кариерата си общо три победи от Льо Ман, 5 успеха в 12 часа на Себринг (включително от сезон 2012 г.), 23 първи места и американските серии Льо Ман и три ELMS триумфа. Той призна, че понякога усеща възрастта си и не може да промени факта, че остарява.

Всичко трябва да е перфектно, когато се бориш за десети от секундата. Би било прекрасно да се състезаваш, докато навършиш 70, но за съжаление в живота не става така. Бих искал да изразя огромната си благодарност към Ауди, които се превърнаха в моята марка. Заедно постигнахме толкова много, демонстрирахме съвсем нови неща и побеждавахме. Има, разбира се, и тъга, тъй като напускането ми на заводския тим не е лесно. Сбогувам се с чиста съвест, защото нямам недовършена работа в спорта. Заедно с Ауди сме постигнали максимума във всички дисциплини и категории, взехме много победи и титли. Исках да си тръгна в момент, когато все още съм на върха – обясни Капело.

Моторспорт шефът на Ауди доктор Волфганг Улрих изрази своята и на екипа благодарност към пилота, състезавал се с коли на Фолксваген и Ауди в продължение на повече от две десетилетия.

Диндо бе на върха в спорта в продължение на 19 години и всички в Ауди Спорт се радват, че направиха това възможно. Гордея се и с него, и с тях. Винаги е било удоволствие да работим с него – заяви той.