Начало Moto News Директорите на състезанието за смъртта на Симончели

Директорите на състезанието за смъртта на Симончели

151
0
Марко Симончели

Членовете на дирекцията на състезанието в Малайзия – Пол Бътлър, Клод Данис, Франко Унчини и Хавиер Алонсо, заедно с медицинския директор Микеле Макиагодена, дадоха пресконференция на пистата Сепанг, по повод смъртта на Марко Симончели.
При откриването на пресконференцията Пол Бътлър каза: Целта е да ви съобщим обстоятелствата, които доведоха до трагичната смърт на Марко Симончели. Ние сме дирекцията на състезанието: Клод Данис, който е представител на ФИМ, Хавиер Алонсо – на Dorna, Франко Унчини – на пилотите и аз – директор на състезанието и представител на IRTA. Микеле Макиагодена е медицински директор и той ще ви обясни обстоятелствата, довели до тази смърт.
Макиагодена каза: С голяма тъга съм тук, за да докладвам за смърта на моя приятел Марко Синочели. При катастрофата, когато бе ударен от други пилоти, той е получил много сериозни травми на главата, шията и гърдите. Когато нашият медицински екип отиде при него, той беше в съзнание. В линейката е имало спиране на сърдечната дейност на Марко и му бе направена сърдечна и белодробна реанимация. Незабавно в медицинския център от лекарите и нашите медици от Clinica Mobile го интубираха и източиха кръв от гръдния му кош. Реанимацията продължи 45 минути, защото мислехме, че е възможно да му помогнем. За съжаление не можахме и в 16:56 ч. местно време ние трябваше да констатираме смъртта му.
Пол Бътлър отговори на въпрос защо при катастрофата е паднала каската на Симончели: Мисля че мога да ви отговоря при друг случай. Обстоятелствата около инцидента тепърва ще бъдат задълбочено разследвани.
На въпрос за състоянието на Колин Едуардс, който също участва в инцидента, той отговори: Колин има изместване на рамото, което чрез анестезия сега е наместено на правилното място. Той е добре.
Пол Бътлър приключи пресконференцията, като добави: Нашите съболезнования на семейството на Марко.