Начало Автомобили Discovery Sport – истински съвременен Land Rover за пустини, джунгли и града

Discovery Sport – истински съвременен Land Rover за пустини, джунгли и града

1480
0

Вече 71 години Land Rover създава автомобили с невероятни офроуд възможности. Тези SUV-ове са подходящи както за сухопътни експедиции в пустини и джунгли, така и за спокойни семейни уикенд ваканции. За последните три деситилетия моделът Discovery изпъква над всички останали заради своята безкрайна проходимост, несравнима гъвкавост и модерни технологии от последно поколение. Discovery Sport е най-новото попълнение в гамата и поставя нови граници за компактния премиум SUV сегмент с подобрени дизайн и интериор.

5 + 2 интериорът на Discovery Sport разполага с нов интерфейс за развлечения и последните технологии и функции за свързаност. В същото време автомобилът осигурява превъзходно вътрешно пространство и изтънченост. Под капака са подбрани електрифицирани двигатели, включително майлд хибрид с 48 волта, които подпомагат да се намалят емисиите и разхода на гориво. Новата конструкция на модела е с 13% по-здрава от тази на предшественика си. Подрамите намаляват шума и вибрациите вътре в автомобила, подобряват комфорта и осигуряват максимална безопастност в случай на сблъсък.

Новият Discovery Sport е истински Land Rover, олицетворяващ същината на семейството на Discovery

Това са невероятните офроуд качества, които позволяват на собствениците и техните семейства да опознаят света и да достигнат до непознати за обикновения човек места. Външният дизайн е претърпял изтънчена еволюция. Изцяло новата платформа на купето PTA (Premium Transverse Architecture) революционизира комфорта и управлението. Пропорциите са оптимизирани, има нови LED фарове отпред и отзад, нови решетка и броня.

Вътре висококачествените материали и новата информационно-развлекателна система Digital Pro превръщат купето в изтънчено, но практично пространство. Новите седалки на всеки един от трите реда осигуряват подобрен комфорт и гъвкавост. Възможни са 24 комбинации за настройване.

Discovery Sport се предлага във версии на оборудване S, SE и HSE в допълнение към R-Dynamic опцията

Тя се отличава с алуминиеви джанти Satin Dark Grey, уникални предни и задни брони и хромирани елементи Shadow Atlas на предния и задния капак. Вътре впечатление правят Ebony седалки с контрастни шевове, черни пера за превключване на предавките и декоративни лайстни на праговете, които осигуряват по-спортен характер на автомобила.

Вътрешното пространство в новия Discovery Sport е оптимизирано. То позволява съхранение на малки предмети във всички три реда, както и увеличаване капацитета на резервоара (до 65 литра).

За да постигне максимална ефективност, новият Discovery Sport се възползва от Driveline Disconnect технология. Тя представлява модул за трансфер на мощност на предния мост, който разделя задвижването към задните колела при постоянен режим на круиз, намалявайки загубите на триене и повторното включване на AWD функцията за по-малко от 500 милисекунди.

Създаден за да отговори на цифровите изисквания на модерното семейство, Discovery Sport се предлага с интелигентно огледало за обратно виждане

То се превръща във видеоекран с едно натискане на бутон, за да се визуализира пространството зад автомобила. Внимание заслужава и технологията ClearSight Ground View. Тя подпомага водачите с лекота да се справят с всякакъв вид неравности. Системата позволява виртуален 180-градусов изглед под автомобила върху екран в купето, като ефективно превръща предния капак на колата в невидим за окото.

Иновациите не спират до тук. Новият Discovery Sport впечатлява с интелигентни настройки. Те учат предпочитанията на водача, автоматично регулирайки масажните функции, позициите на седалките, настройките за музика и климат, както и позиционирането на кормилната колона, за да отговарят на предпочитанията на своя собственик. Внимание заслужава и Adaptive Cruise Control със Steering Assist технологията. Тя центрира автомобила в лентата на шофиране на база пътна маркировка, като същевремено поддържа безопасно разстояние от превозното средство отпред. Други активни функции за безопасност включват помощник за поддържане на лентата за движение, автономно аварийно спиране и монитор за състояние на водача.

Новият Discovery Sport е истински Land Rover във всяко отношение, комбинирайки сигурно управление на всякакъв терен, включително дълбочина на газене от 600 мм. Terrain Response 2 системата пък автоматично разпознава повърхността, регулирайки въртящия момент в зависимост от условията на шофиране.