Начало Автомобили Дитер Цетче се надява Mercedes да се върне начело при луксозните коли...

Дитер Цетче се надява Mercedes да се върне начело при луксозните коли до 2020 г.

35
0
Дитер Цетче,Мерцедес

Главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетче се надява да върне автомобилния производител в челото по продажби на луксозни автомобили и да изпревари Audi и BMW до 2020 г., заяви самият той в интервю за немски вестник.

Убеден съм, че ще сме пред съперниците най-късно до 2020 г. – заяви доктор Цетче пред Бьорсен Цайтунг.

Той се надява това да се случи под неговото ръководство, въпреки че настоящият му договор изтича в края на 2013 г. Очаква се контрактът да бъде подновен още следващия месец за още три години.

Според Цетче Mercedes не успяват да настигнат конкурентните производители в сегмента на компактните модели и в Китай. Daimler вече обявиха, че до края на 2014 г. ще направят 2 милиарда евро съкращения в разходите на Mercedes-Benz. Засега очакванията са да не достигнат първоначално планираната оперативна печалба с 1 милиард евро. Компанията поддържа нивото на реализирани коли благодарение на пазарите в САЩ и Китай. Заедно с BMW и Audi трите концерна планираха рекордни продажби за годината, докато европейските производители се подготвяха за най-ниските си резултати от близо две десетилетия насам според публикация в Аутомотив Нюз Европа.

През 2013 г. се очаква BMW да утвърди челната си позиция в луксозния клас с увеличение от 4,6% до 1,54 млн. продажби. При Audi увеличението се изчислява засега на 1,1% или 1,44 млн. реализирани автомобила. Mercedes вероятно ще си върнат второто място с 1,46 млн. коли, твърди проучване на IHS Automotive.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.