Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Днес бе най-успешният ден на Лотус на трасе, обобщи Перман

Днес бе най-успешният ден на Лотус на трасе, обобщи Перман

69
0
Ромейн Грожан

Днес бе най-успешният ден на Лотус на трасе, обобщи директорът операции на пистата на тима от Енстън Алан Перман.

Все още има голям потенциал за подобрение, но няма съмнение, че вървим в правилната посока. Виждаме доста ясно кои са областите, в които можем да напреднем и ще работим по тях тази вечер – допълни той.

Ромейн Грожан и Пастор Малдонадо натрупаха общо 94 обиколки на пистата в Шанхай, където този уикенд ще се проведе четвърти кръг от тазгодишния световен шампионат на Формула 1. Двамата изпробваха поредица различни настройки в подготовка за утрешната квалификация.

Всичко като че ли работеше малко по-добре днес и бе чудесен петък за екипа ни – коментира Грожан. – Направихме много обиколки (60 за двете сесии – б.а.), за да разберем колкото се може повече неща за Е22. Освен това изпробвахме приличен брой нови компоненти и реглажи на задвижващата система. Надявам се да продължим да работим в същия дух.

Малдонадо изтърва болида си през втората тренировка и излетя в зоната с чакъл на влизането в пита. Той призна, че инцидентът е по негова вина:

Подходих твърде оптимистично към влизането, а зоната за сигурност там е доста къса. Имали сме проблеми там и друг път. Работата в първата тренировка обаче премина както трябва. Тествахме настройки, както и напълно различни философии (по отношение на колата). Сега имаме повече информация за анализ. Болидът се подобрява – задвижващата система изглежда с по-постоянно поведение, правим чудесен прогрес. Квалификационните ни режими са на по-добро ниво. Точките са реалистична цел, така че ще направим всичко, за да натрупаме актив.