Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Добър резултат за Розберг, Шумахер с проблеми в Сингапур

Добър резултат за Розберг, Шумахер с проблеми в Сингапур

50
0
Михаел Шумахер

Най-добрият възможен резултат бе постигнат от Нико Розберг в Гран при на Сингапур според собствената преценка на пилота на Мерцедес Гран при.

– Целта ни в последните стартове е да финишираме веднага след първите три отбора, а днес се възползвахме от това, че двама от техните състезатели имаха проблеми: Фелипе [Маса] в квалификацията вчера, а Люис [Хамилтън] в състезанието. Така че пета позиция е чудесно постижение и е крайно удовлетворяваща за екипа. Дори можех да притисна Дженсън [Бътън] в определени моменти, а това е още по-окуражаващо – заяви Розберг.

Михаел Шумахер от своя страна бе доста по-назад в класирането и естествено не бе особено щастлив от изхода на първия си старт по улиците на Сингапур.

– Имах два сблъсъка с други автомобили, но става дума за състезателни инциденти. Те обаче доведоха до това да направя питовете си в неподходящи моменти и съответно надпреварата ми пострада сериозно – изрази недоволството си седемкратният световен шампион. – Имах грижи и със задните гуми от първия ми комплект, повече се пързалях, отколкото управлявах болида в завоите, така че мога да кажа, че се само втората част от дистанцията ми допадна – допълни той.