Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Добро начало за Ред Бул

Добро начало за Ред Бул

55
0

След двойната победа преди три седмици на пистата Силвърстоун в Англия, екипът на Ред Бул показа в петъчния ден, че ще е сред най-сериозните претенденти и в Германия. След проблемите с електрониката в първата част Себастиян Фетел пропусна да победи Люис Хамилтън във втората и се нареди само на позиция зад шампиона с изоставане от 0,182 сек. Лидерът във временното класиране пък бе трети на едва 0,038 сек от Фетел, а четвърти остана Марк Уебър, когото от върха деляха 0,331 сек.

“Имахме известни проблеми в първата сесия след като моторът ми изгасна неочаквано на първия завой”, обясни Фетел в петък вечерта. “За радост следобед всичко бе наред и на сухата писта успяхме да наваксаме изпуснатото.

Следобед бе доста трудно, защото трасето бе пределно хлъзгаво. Така че бе трудно да се направи добра обиколка. Решаващо изглежда ще бъде, кой как ще подготви гумите и дали ще успее да ги загрее, за да ги накара да работят. Вятърът също е силен и може да изиграе лоша шега, особено при спиране в последния сектор от пистата.

Смятам обаче, че разполагаме с добра кола и това ме кара да се чувствам радостен. Разбира се имаме още работа за свършване. Изпробвахме доста неща днес и се надявам да сме се подготвили добре за утрешната квалификация.”

“Добър ден за нас”, констатира и Уебър. “Очаквахме студеното време и променливите условия, нещо типично за Нюрбургринг. Така че нямаше място за изненада.

Свършихме обичайната работа, сравнихме гумите и там положението изглежда ясно. Направихме доста обиколки и събрахме доста данни, които ще можем да анализираме.”