Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Добро представяне на Сепанг за екипа на Лотус

Добро представяне на Сепанг за екипа на Лотус

42
0

С голяма шоколадова торта започна денят за тима на Лотус – в гаража празнуваха рождения ден на техническия си директор Майк Гаскойн отрано. След това обаче трябваше да се работи сериозно, тъй като в тима възнамеряват да останат първи сред новите екипи по отношение представянето в състезанията.

На Сепанг Хейки Ковалайнен бе заместен през първите 90 минути от местния любимец Файруз Фаузи, който изпробва нова акулска перка над капака на двигателя. Лично шефът на отбора Тони Фернандес пожела късмет на състезателя преди тренировката и му каза колко се гордее с него преди този толкова важен момент.

– Направо е невероятно! Сутринта станах в 6, защото не можех да спя – толкова се вълнувах – емоционално обясняваше Фернандес. – Безкрайно съм доволен, че видях Файруз заедно с Ярно [Трули] и останалите пилоти на пистата. Той е стигнал дотук благодарение на таланта си – от местните шампионати по картинг пистите, които баща му е строил в Куала Лумпур, до Формула 1.

Самият състезател остана доволен от това, че изгради бързо достатъчно добро темпо.

Трули обаче не бе напълно доволен от своя Т127 и изкара тежък ден на Сепанг.

– Намерих някои добри реглажи и изглеждаме конкурентоспособни спрямо други екипи, но тъй като целта ни е да вървим все по-напред, то трябва да се поставим в позиция да работим с по-детайлни настройки. Това обаче ще се случи едва в Барселона. Като цяло обаче съм доволен от днешните тренировки в сравнение с пробите, проведени за предишните два старта. Освен това ми харесва да карам на толкова топло въпреки, защото така тествам физическата си подготовка – обясни италианецът.

Хейки имаше на разположение само час и половина, за да се подготви, но заяви, че колата му е с добро поведение, след като изпробва различни реглажи.