Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Договорът на Мерцедес GP с Хенкел се оказа невалиден

Договорът на Мерцедес GP с Хенкел се оказа невалиден

35
0

Отношенията на новия отбор на Мерцедес-Бенц със спонсорите започнаха с неприятности, след като стана ясно, че договорът на тима с германската компания Хенкел, на стойност над 90 милиона евро, е под въпрос.

Началото на казуса датира още от месец юли, когато Браун GP подписаха 3-годишен договор с компанията, занимаваща се главно с перилни препарати и козметика.

През изминалите дни обаче Мерцедес са се свързали с Хенкел, след което от Дюселдорф са им казали, че подписаният договор е невалиден и те отричат всякаква връзка с тима.

Според немската преса Хенкел твърдят, че контрактът е подписан от тогавашния директор на отдела им по корпоративни въпроси, който обаче не е имал правото да прави това и съответно договорът се счита за невалиден. Мерцедес обаче твърдят точно обратното – а именно, че този човек (чието име не се споменава) е имал нужните права за подписването на договорa и съответно сделката е в сила.

Така вероятно ще бъде потърсена съдебна отговорност от бившия вече служител на Хенкел, а същевременно компанията, производител на праховете за пране Перзил, разпространи изявление, в което се казва:

„Сделката, отнасяща се за Формула 1, е невалидна, защото е подписана от някой, който не е имал правото да прави това. Поради тази причина не може да има никакви искове спрямо Хенкел.“