Начало Video Документален филм за Формула Е с премиера в Кан

Документален филм за Формула Е с премиера в Кан

275
0

Нов документален филм за Формула Е ще отведе феновете на автомобилния спорт зад кулисите на шампионата за надпревари с електрически коли. Той се казва „And We Go Green” и премиерата му е тази седмица на филмовия фестивал в Кан.

В лентата са използвани кадри от шампионата през 2017/2018 г. Режисьори са Фишър Стивънс и Малкълм Венвий. Премиерата ще се състои на 23 май. Очаква се сред присъстващите да са суперзвездата Леонардо ди Каприо (който е сред продуцентите на филма) и основателят и главен изпълнителен директор на Формула Е Алехандро Агаг. На първата прожекция ще има и редица пилоти – на практика главните герои в сюжета. На премиерата ще отидат Жан-Ерик Верн, Лукас ди Граси, Сам Бърд, Андре Лотетер.

„Този документален филм представя истинската мисия на Формула Е, заяви Агаг

„А тя е да демонстрираме как състезанията са двигателят на технологичното развитие. И как вълнението от едно спортно събитие може да има значимо социално влияние – да влияе и променя възприятията за електрическите автомобили. Гордея се, че работихме с толкова талантлив екип, който споделя нашите ценности и се бори срещу глобалните промени в климата.”

Режисьорите Стивънс и Венвий споделят, че най-добрият начин да накараш околните да обърнат внимание на проблемите е да създадеш филм за хора.

„Първоначално смятахме, че снимаме проект за околната среда. След това осъзнахме, че трябва да направим филм за личности – в този случай автомобилни състезатели и една изключителна визия, която може да промени този спорт завинаги. Животът на спортистите, хубавите и лошите моменти, вълнението от надпреварите и иновативните технологии – всичко това ни вдъхнови да създадем един невероятен филм.”