Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пускат документален филм за Михаел Шумахер по Нетфликс

Пускат документален филм за Михаел Шумахер по Нетфликс

1380
0
Михаел Шумахер
Михаел Шумахер; снимка: Ферари

Нетфликс пуска документален филм за седемкратния световен шампион Михаел Шумахер от средата на септември

Той е озаглавен „Шумахер“ и е създаден с пълната подкрепа на семейството му. Направени са интервюта с децата му. 22-годишният Мик в момента се състезава за екипа на Хаас във Формула 1. Дъщеря му Джина-Мария, която е на 24 години, е състезателка по конен спорт. Двамата разказват за баща си във филма, който ще бъде пуснат по случай 30-ата годишнина от дебюта му в Гран при. Михаел Шумахер кара за първи път във Формула 1 на пистата Спа-Франкоршамп в Белгия през 1991 г.

В лентата са включени интервюта с Деймън Хил, Мика Хакинен, Дейвид Култард, Бърни Екълстоун, Лука ди Монтедземоло, Жан Тод, Флавио Бриаторе. Има непоказвани досега кадри от кариерата и семейния живот на седемкратния световен шампион.

Продуцентът и режисьор на филма Ванеса Нокер обясни, че най-голямото предизвикателство е било как да се разкаже историята на Михаел Шумахер с уважение към семейството му. Бившият пилот падна на ски в края на 2013 г. и претърпя тежка контузия. От години няма официална информация за състоянието му. Нокер обаче каза, че съпругата му Корина е била най-голямата подкрепа за създателите на филма.

„Тя искаше да направим истинско повествование. Да покажем Михаел такъв, какъвто е – с всичките му добри и лоши моменти, без никакво замазване. Изключително вдъхновяваща жена, която остави дълготрайни впечатления у всички ни“, допълни Нокер.

Сабине Кем, която в продължение на дълги години бе мениджър на Михаел Шумахер, заяви, че този филм обединява двата свята на легендарния пилот

„Той не жалеше нито себе си, нито тима си в преследването на успеха. За това намираше сили у дома, където презареждаше със семейството, което обича безкрайно. Постоянно и упорито разделяше публичния от личния си живот, за да запази тази част като източник на сила. Филмът разказва за двата му свята. Това е подаръкът на семейството му към обичния им съпруг и баща“, каза Кем.