Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Домашният старт е специален за Ферари, но и в Италия дават същите...

Домашният старт е специален за Ферари, но и в Италия дават същите точки, заяви Доменикали

31
0
Ферари,Фернандо Алонсо

Гран при на Италия е най-специалното състезание за Ферари в календара на сезона, защото Скудерията се изправя пред родните си фенове. Тифозите са изключително предани на отбора и преживяват невероятно много всеки негов успех или провал.

Шефът на тима във Формула 1 Стефано Доменикали обаче отбеляза, че и на Монца дават същите точки като в останалите кръгове от първенството.

– Иска ми се да мисля, че ще си тръгнем от Монца с много специални точки след едно много специално за нас състезание – продължи той. – Уикендът ще е истинско предизвикателство от техническа гледна точка. Всички отбори (ние включително) ще имат спецификация за конкретните изисквания на трасето, а те са уникални. Знаем, че някои от съперниците ни са много бързи на такъв тип писти. Сигурен съм обаче, че ще получим и допълнителен тласък от невероятната подкрепа на хората. Ще направим всичко по силите си, за да им се отплатим за това.

Ферари са печелили 18 пъти домашната си надпревара в 61 участия. Последният успех е на Фернандо Алонсо от 2010 г. Испанецът бе пометен в катастрофата след старта на Спа, но вече е напълно готов за предстоящото състезание.

– Естествено, че имаше разочарование от спортна гледна точка, защото крайният резултат в Белгия можеше да е напълно различен – призна Доменикали. – Вярвам, че бяхме в състояние да спечелим важни точки за шампионата. Облекчението ни идва от липсата на сериозни контузии при Фернандо – той е добре, няма никакви проблеми. Върнахме се заедно с чартъра до Маранело в понеделник и нищо не го болеше, а и вече бе напълно съсредоточен върху следващия старт.