Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Догодина Маса няма да бъде номер 2 във Ферари

Доменикали: Догодина Маса няма да бъде номер 2 във Ферари

40
0
Гран при на Корея,Фелипе Маса

Тим-шефът на Ферари още веднъж уточни, че Фелипе Маса няма да играе ролята на втори пилот следващия сезон, независимо от много по-доброто представяне на съотборника му Фернандо Алонсо тази година.

Според много специалисти ситуацията, в която бразилецът изпадна този сезон е била пагубна за цялата му по-нататъшна кариера във Ферари и отсега нататък той винаги ще бъде третиран не толкова добре, колкото Алонсо, но Доменикали категорично отхвърли подобно развитие на ситуацията.

„Нашите пилоти трябва да знаят кое е в интерес на отбора. Мога да потвърдя, че Фелипе ще започне от нулата сезон 2011, но винаги ще знае, че най-важно е името на Ферари.

Вярвам му безусловно и искам да бъде ясно, че той е страхотен отборен играч и велик пилот. Мисля, че ако не си имал перфектен сезон, трябва да погледнеш към себе си и да реагираш. Фелипе знае, че тима е с него. Знае, че сме тук, за да го направим най-добрия пилот, който той може да бъде.

Не мисля, че представянето му е свързано само с гумите. Трябва да съберем всички части от пъзела и да се опитаме да разберем причините за това той да не успее да направи възможно най-добрия си сезон“, заяви Доменикали пред вестник Folha de S.Paulо.