Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Фактът, че се борехме за победата до края, е красноречив

Доменикали: Фактът, че се борехме за победата до края, е красноречив

67
0
Стефано Доменикали

Позитивен резултат за Ферари след невероятно състезание, в което и двамата пилоти на Скудерията направиха чудесни представяния, бе обобщението на шефа на отбора Стефано Доменикали след Гран при на Германия. Фернандо Алонсо се качи на подиума на Нюрбургринг, след като пресече втори финала на състезанието.

Времето бе във възможно най-лошия си вариант за нас, но фактът, че останахме в битката за победата до финала, е красноречив. Работим в правилната посока и трябва да продължим така. Осъзнаваме, че трябва да подобрим още скоростта си. Съжалявам за Фелипе [Маса], който загуби четвъртото място при последното си спиране в бокса. Имаме обаче само няколко часа, за да си поемем въздух преди да обърнем вниманието си към следващия кръг в Будапеща, където искаме да потвърдим прогреса си. Не е случайни, че Фернандо е пилотът, спечелил най-много точки в последните три кръга спрямо който и да е друг състезател, а отборът ни – в последните две – заяви италианецът.

Алонсо и Маса имаха известни грижи със загряването на гумите на трасето, където температурите не надхвърлиха 15 градуса на въздуха. Темпото и в надпреварата обаче беше на ниво, както и очакваха, така че сега по-големи усилия ще бъдат хвърлени върху скоростта в квалификациите.