Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Ферари трябва да подобри представянето си във всички области

Доменикали: Ферари трябва да подобри представянето си във всички области

31
0

Ферари трябва да подобри представянето си във всяко отношение, заяви шефът на отбора Стефано Доменикали. Той изобщо не е доволен от постигнатите в първите две състезания от сезона резултати, признавайки, че отговорността за това е на целия екип.
Преди предстоящия кръг в Бахрейн Кими Райконен е на второ място във временното класиране като има равен брой точки (11) с третия Ник Хайдфелд от BMW. Другият пилот на Скудерията Фелипе Маса пък изобщо няма никакви точки, тъй като не завърши в нито една от двете надпревари. В класирането води Люис Хамилтън от Макларън – най-големият съперник на Ферари в световния шампионат.
В тази връзка, малко преди уикенда в Бахрейн, Доменикали заяви:
„Не можем да бъдем доволни, след като сме събрали 11 точки от възможни 36. За това обаче е отговорен тимът като цяло – мениджърът, инженерите, механиците и разбира се пилотите. Всички ние трябва да подобрим представянето си, за да достигнем равнището, към което се стремим.”
Според Доменикали обаче част от проблемите на Ферари в първите два кръга се дължат не на лоша подготовка, а на неопитността на екипа да работи с внедрената от този сезон система за стандартен електронен контрол (ECU – Electronic Control Unit).
„Що се отнася до нашия екип, в Мелбърн имахме сериозни проблеми с издръжливостта, но не защото пристигнахме неподготвени – обясни Доменикали. – В известна степен случаят тази година бе, че всеки от тимовете, с изключение на един, трябваше да се справя с нови параметри. Имам предвид системата ECU, която тепърва трябва да ни разкрива всичките си тайни. Особено начинът, по който нейната работа влияе върху цялата функционалност на колата.”