Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Гран при на Австралия беше впечатляващо състезание

Доменикали: Гран при на Австралия беше впечатляващо състезание

43
0

Екипът на Ферари вече работи на пистата Сепанг в Малайзия преди състезанието там тази неделя. След два кръга от световния шампионат на Формула 1 отборът е пръв в класирането при конструкторите, а Фернандо Алонсо и Фелипе Маса са начело при пилотите.

– Доволни сме от резултата в Мелбърн, макар че в неделя сутринта там очаквахме малко по-добро представяне – заяви шефът на Скудерията Стефано Доменикали. – Като имаме предвид какво се случи в състезанието, можем да сме удовлетворени от трето и четвърто място – отчасти, тъй като най-близките ни съперници не спечелиха много точки. Със сигурност обаче не сме единствените доволни от надпреварата на Албърт парк: феновете по цял свят гледаха едно наистина впечатляващо автомобилно състезание. Хората, критикували спорта след Бахрейн, трябва да помислят пак.

Доменикали е категоричен, че на толкова ранен етап от първенството е невъзможно да се правят сериозни изводи за това колко интересен е шампионатът.

– Всичко това обаче не означава, че Формула 1 се връща към някаква златна ера! – допълни той.
Понастоящем екипът доразопакова оборудването и колите си, както и довършва подреждането на боксовете преди началото на уикенда за Гран при на Малайзия.

– За да спестим време, още през януари изпратихме четири контейнера за Бахрейн, Австралия, Малайзия и Китай – разясни логистичният шеф на Ферари Масимо Балоки. – В тях са част от необходимите ни съоръжения, но без техническото оборудване и болидите. След края на споменатите надпревари тези контейнери се връщат в Европа по море. В базата се преопаковат и се разпращат до дестинациите на последните стартове за сезона.

Балоки отговаря и за пътуванията на целия екип от около 65 души – 45 от тях работят по автомобилите, останалите са хората от пресотдела, маркетинга и грижещите се за гостите в Падок клуба.

– На всяка надпревара се стараем да сме настанени в максимум два хотела. Така улесняваме логистиката от гледна точка на придвижване до и от пистата. Имаме споразумение с Europcar и местните вносители на Фиат, които ни помагат в това отношение. Що се отнася до хотелските резервации, то те се правят обикновено година по-рано. В Мелбърн например вече обсъдихме настаняванията за 2011 г. – допълни Балоки.