Начало Избрани Доменикали: Гран при на Лас Вегас ще пренесе състезателните уикенди от F1...

Доменикали: Гран при на Лас Вегас ще пренесе състезателните уикенди от F1 на следващо ниво

1281
0
Гран при на Лас Вегас
снимка: F1

Стефано Доменикали няма търпение да стане свидетел на първата Гран при на Лас Вегас във Формула 1. Според италианеца, надпреварата в пустинния град ще пренесе състезателните уикенди от F1 на друго ниво.

Гран при на Лас Вегас ще дебютира в календара на спорта през сезон 2023. Така Формула 1 ще има три старта в САЩ след тези в Остин и Маями. Състезанието ще се проведе в събота, което е първи случай от надпреварата в Южна Африка през 1985, спечелена от Найджъл Менсъл.

Вегас ще бъде домакин на предпоследния 23-ти кръг от сезон 2023 в F1. Надпреварата в Града на Греха ще се проведе на 18 ноември 2023 г. Промоутър на бъдещото събитие е самата Формула 1. Състезателният уикенд в Лас Вегас ще се различава от традиционния формат на F1. В допълнение, надпреварата в Невада ще бъде 74-ят случай, в който дадено състезание не се провежда в неделя.

Това няма да е единствената особеност на състезанието, което ще се проведе на изкуствено осветление. Стартът на първата Гран при на Лас Вегас ще започне 22 часа местно време, или по-просто казани 8 часа българско време. Същевременно механиците и персоналите на отборите ще трябва да работят през цялата нощ, за да опаковат всички и да се подготвят за финала на сезон 2023 в Абу Даби.

„Гран при на Лас Вегас ще пренесе състезателните уикенди от F1 на следващо ниво“, сподели Доменикали.

„Целият град се вълнува от състезанието през следващата година. Нашите фенове просто не искат да пропуснат това събитие. Ясно е, че Гран при на Лас Вегас ще бъде най-яркото състезание за 2023 г.“

Това ще бъде втори период, в който F1 посещава Лас Вегас. Преди четири десетилетия керванът на шампионата се е състезавал на импровизирана писта, разположена на паркинга на хотел Цезар Палас. Сега Формула 1 ще бъде на улична писта с дължина 6.12 км и ще преминава през булеварда Лас Вегас Стрип. Трасето се състои от 17 завоя и няколко дълги прави.

Миналия месец от Либърти Медия заявиха, че планират целогодишно ползване на съоръженията около трасето.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от F1 Las Vegas (@f1lasvegas)