Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали хвали представянето на Бианки в началото на сезона

Доменикали хвали представянето на Бианки в началото на сезона

38
0
Жул Бианки

Жул Бианки направи страхотен старт на сезон 2013 г. във Формула 1, заяви шефът на Ферари Стефано Доменикали. Френският състезател на Маруся получи титулярно място в тима от Бенбъри в последния моменти, след като Луис Разиа бе освободен от поста по време тестовете преди първите стартове.

Бианки е добре познат в Скудерията – той работи с екипа още от 2009 г. като част от академията за млади пилоти. Той върви най-добре от пилотите на Катерам и Маруся – в Австралия, Малайзия и Китай класиранията в квалификация/състезание са съответно 19/15, 19/13 и 18/15 и са най-добре в сравнение с тези на съотборника му Чилтън и на състезателите от екипа на Тони Фернандес Шарл Пик и Гийдо ван дер Гарде.

Смятам, че дотук той прави страхотен сезон. Имаше невероятно темпо в първите три старта, като имаме предвид, разбира се, колата, с която разполага. Много съм доволен за него, защото вложи огромни усилия да стане по-добър, а е и част от нашата програма – коментира Доменикали. – Надявам се да поддържа тази скорост, тъй като съм сигурен, че ще демонстрира потенциала си не само с настоящия си екип, но и с бъдещи отбори.

Бианки има договор за една година с Маруся. Той обясни, че вече не работи в симулатора на Ферари, но понякога участва в тренировъчни лагери в Маранело.

– Те все още ме наглеждаг, защото съм пилот на Ферари. За мен е много важно да се справя както трябва и да покажа, че са направили добър избор, като са ми се доверили – добави французинът, цитиран от autosport.com.

Той определи Гран при на Китай като най-трудното състезание за него до момента и смята, че е научил доста неща за гумите по време на уикенда на Шанхай Интернешънъл.

– Според мен направихме още една крачка напред. Важно ще е да поддържаме това темпо и в Бахрейн преди вниманието ни да се съсредоточи върху това какво ново ще имаме за европейските стартове – каза още Бианки.