Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Има подобрение в представянето на Ферари, но разликата с Мерцедес е...

Доменикали: Има подобрение в представянето на Ферари, но разликата с Мерцедес е значителна

37
0
Нико Хюлкенберг,Фернандо Алонсо

В представянето на Ферари има подобрение, но разликата спрямо Мерцедес все още е значителна, заключиха в Скудерията след Гран при на Малайзия.

Фернандо Алонсо се класира четвърти на пистата Сепанг. Кими Райконен бе едва 12-ти, след като при удар с Кевин Магнусен спука гума.

Не можем да сме доволни от днешния резултат, защото от една страна Фернандо стана четвърти, но от друга Кими не взе никакви точки – обясни шефът на екипа Стефано Доменикали. – Имаше подобрение в представянето ни, но разликата спрямо Мерцедес все още е значителна. Това би трябвало да мотивира целия отбор – този на пистата, но най-вече хората в Маранело – да подобрят болида във всеки аспект. Знаем в кои области трябва да работим. Шампионатът едва стартира, а сме наясно колко бързо се променят нещата във Формула 1.

Алонсо сподели, че е изкарал уикенд без проблеми, а малките подобрения по F14 T са работили според очакванията:

Колата вървеше много стабилно. Определено имаме още много работа, защото ние вървим напред, но и другите го правят. Не е тайна, че трябва да се трудим върху максималната ни скорост. Това се видя и от борбата ми с [Нико] Хюлкенберг. Настигнах го благодарение на по-новите си гуми. В Бахрейн ще е много горещо, а гумите за там са по-меки. Това може да е предимство за нас, тъй като се пързаляме с по-твърдите смеси.

Райконен заяви, че е много разочарован от развоя на надпреварата за себе си. След добър старт той бе ударен от Магнусен, което му коства допълнително спиране в бокса.

Това ми струва всякакъв шанс за добър финал. След инцидента колата просто не бе същата, тъй като спуканата гума бе довела до повреди по пода и съответно до загуба на аеропритискане. С първия комплект гуми имах известни затруднения, едва с медиум нещата се пооправиха, но тогава вече бе твърде късно. Трудно е да се каже какво щеше да се получи, ако нямахме никакви проблеми, тъй като съперниците ни бяха много бързи. Но вероятно можеше да финиширам близо до Фернандо – заяви финландецът.