Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Интересно ще е как Ред Бул и Макларън ще се справят...

Доменикали: Интересно ще е как Ред Бул и Макларън ще се справят с пилотите си

38
0
Лука ди Монтедземоло,Стефано Доменикали

Шефът на Ферари Стефано Доменикали е любопитен да види как Ред Бул и Макларън ще се справят с пилотите си до края на шампионата. В неговия тим само единият му състезател (Фернандо Алонсо) все още има шансове за титлата, докато при съперниците всички състезатели са в битката и е възможно да възникнат проблеми помежду им.

Подобни изявления на настоящия етап от сезона имат основно псилохогическа насоченост, но Доменикали има основания, тъй като и в двата екипа имаше търкания между съекипници. Макларън загубиха шампионата през 2007 г. заради скандала с намереното в главния им конструктор Майк Кахлън техническо досие на Ферари и също така поради разправиите между Алонсо и Люис Хамилтън. В Ред Бул този сезон за първи път разбирателството между Марк Уебър и Себастиан Фетел се пропука, но Кристиан Хорнер овладя ситуацията и понастоящем нещата са по-спокойни. Шефовете на отбори твърдят упорито, че няма да отдават предпочитания на един или друг пилот и ще оставят хората си да се състезават на равни начала.

– В нашата ситуация единствено Фернандо има шанс да спечели шампионата, а при съперниците всичките им пилоти са в борбата. Ще видим как ще се справят с тази ситуация. Според мен ще е много важно да се следи какъв ще е подходът на пилотите към следващите стартове от чисто психологическа гледна точка спрямо останалите екипи и съперниците. Това определено ще е много интересно. При три кръга до финала все още всичко е възможно и ние трябва да останем в борбата до края. В Япония състезателното ни темпо бе прилично. Проблемът е, че когато стартираш назад, не си в състояние да си пробиеш път с такова представяне. Ако свършим страхотна работа в квалификацията, тогава ще можем да бием. Иначе ще е трудно – каза още Доменикали.