Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Излязохме заради феновете

Доменикали: Излязохме заради феновете

49
0

Ферари ще се борят да запазят третото си място в класирането при конструкторите във Формула 1. В момента авансът им е едва три точки, моделът F60 е замразен и битката с прогресиращия екип на Макларън определено ще е ожесточена. Затова подготовката за първия от оставащите три старта до края на сезона бе от особено значение за отбора, но дъждът на Сузука не помогна особено на тима.

– Въпреки че нямаше техническо основание, решихме да направим поне едно излизане в края на деня в знак на уважение към феновете, които останаха като залепени на местата си по трибуните въпреки дъжда – заяви шефът на Скудерията Стефано Доменикали. – Пробите бяха само на мокро и управлението на колата в тези условия може да се опише като приемливо. Наясно сме с потенциала си, който е като в последните няколко старта в резултат на взетото стратегическо решение относно развитието на F60. Неизвестно остава поведението на гумите, които са непредсказуеми цял сезон.

Кими Райконен се съсредоточи върху това да разбере поведението на автомобила си на мократа писта.

– Ще направим всичко, за да защитим третото си място в класирането при конструкторите за световния шампионат. Трудно ще е, защото Макларън са много силни и в Сингапур записаха страхотен резултат – допълни финландецът.

Ако вали в надпреварата, Ферари вече имат добра база за работа, сподели и шефът операции на пистата Крис Дайър.