Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали изведе шефовете на отбори на вечеря в Емилия Романя

Доменикали изведе шефовете на отбори на вечеря в Емилия Романя

737
0
Формула 1, F1, Имола
снимка: Майкъл Потс

Стефано Доменикали изведе шефовете на Гран при отборите на вечеря през уикенда за Гран при на Емилия Романя. Президентът и главен изпълнителен директор на Формула 1 е роден в Имола и още като дете изкарва уикендите си на пистата „Енцо и Дино Ферари“ (както е официалното име на трасето). Там помага в падока и пресцентъра с каквото може за различните състезания, провеждащи се на Имола. По-голямата част от кариерата му, след като завършва бизнес администрация в университета в Болоня, премина във Ферари. Доменикали наследи Жан Тод като шеф на тима през 2008 г. преди да напусне през април 2014 г. След това премина през няколко автомобилни компании преди Либърти Медия да го привлече начело на ФОМ на мястото на Чейс Кери.

Доменикали организира подобно събиране не за първи път. Той изведе шефовете на F1 екипи на вечеря в Имола – дори в същия ресторант – и през 2022 г.

През сезон 2023 г. нямаше такава възможност, тъй като надпреварата бе отменена заради наводнения и тежки метеорологични условия в региона. При последната вечеря Виза РБ бе дори с двама представители – Лоран Мекис и Петер Байер. Алесандро Алуни Брави бе представителят на Заубер. На вечерята бе поканен и спортният шеф на Пирели Марио Изола. Само Андреа Стела от Макларън пък бе „униформен“ – останалите ръководители на екипи в Гран при и самият Доменикали бяха цивилни, а не с екипите на отборите си.

В падока на Имола пък бе забелязан и един бивш шеф на отбор. Матия Биното е „на гости“ този уикенд и спря да побъбри с Фредерик Васьор, който го наследи начело на Ферари

Той мина и през Макларън, което предизвика вълнение сред фенове онлайн, търсещи скрито значение във всеки жест или посещение.

В началото на 2024 г. бе оповестено, че Биното си е намерил работа извън F1. Той стана управляващ директор на департамента за електрифицирани задвижвания на компанията TEXA. Все пак името му продължава да се споменава като вариант, когато стане дума за възможна смяна на някой шеф на отбор в Гран при.