Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали мотивира Ферари с представянето на Италия от световното през 1982 г.

Доменикали мотивира Ферари с представянето на Италия от световното през 1982 г.

48
0
Фернандо Алонсо

Шефът на Ферари Стефано Доменикали използва световното първенство по футбол от 1982 г., когато Италия става шампион, за да мотивира екипа си за последните три старта от сезон 2012 г. във Формула 1.

Четвъртата поредна победа на Себастиан Фетел (Ред Бул) обезкуражи мнозина, но в Скудерията не падат духом, въпреки изоставането на Фернандо Алонсо от немския пилот.

Доменикали призна, че болидът на Ред Бул превъзхожда F2012, но бе категоричен, че Ферари пък имат най-добрия от всички пилоти. За обща мотивация обаче той използва успеха на адзурите отпреди 30 години, когато Италия е с труден старт първенството, но на финала побеждава Западна Германия с 3:1.

Ясно е, че в момента Ред Бул имат по-добър автомобил, но какво да кажем ние? Не може да плачем. Трябва да работим, точка. През 1982 г. например на световното по футбол нашият тим не бе най-силният, а спечели титлата. Ние имаме предимството Фернандо да е при нас, а той е номер едно при пилотите. Аз винаги съм бил оптимист. В живота нищо не се променя, ако си негативно настроен. Така че правилният подход ще ни донесе максимални резултати. И това е изискването ми към хората ни, защото в битката трябва да използваш наличните средства – обясни Доменикали.

Надежда за Ферари е и фактът, че вървяха добре с твърдите гуми. Сместа хард ще се използва в Остин (САЩ) и Бразилия, като шефът на тима се надява темпото да продължи да е добро. Той обаче призна, че екипът не е наясно на какво се дължи по-добрата скорост.

Честно казано, ако ви кажа, че разбираме напълно всичко, ще излъжа. Но видяхме, че трябва да обмислим ситуацията за в бъдеще, тъй като трябва да извлечем ползите – добави Доменикали.