Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали наблюдава с внимание Нюи

Доменикали наблюдава с внимание Нюи

42
0
Стефано Доменикали

Ако Ейдриян Нюи търси ново предизвикателство след като е постигнал всичко в Милтън Кийнс Ферари щели да го приемат с отворени обятия. Това стана ясно от изказванията на Стефано Доменикали в последните дни. Нюи има важно участие във всяка от 27-те победи на Ред Бул в последните 3 години. Бившият служител на Марч, Уилямс и Макларън оставя важна следа във всеки отбор, в който е работил.

Доменикали наблюдава британеца от доста време насам.

„Ейдриян доказа през последните години по впечатляващ начин своите качества“, обясни италианецът пред Sky Sport News. „Какво ще стане в бъдещето, никой не знае и предстои да видим.“

Така Доменикали потвърждава, че държи Нюи под око. Въпреки това обаче шефът на Доменикали, Лука ди Монтедземоло вижда проблеми за привличането на английския конструктор. Маркизът вече е говорил с Нюи за привличането му още, когато дизайнерът работеше за Макларън.

„Срещата ни се състоя през 1997 г. и не бих казал, че протече позитивно“, цитиран е Ди Монтедземоло пред Gazzetta dello Sport. Според него не нежеланието на Нюи било определящо, а по-скоро нежеланието на жена му да се премести в Италия.

„Но ако е на разположение в бъдещето и е променил мнението си, защо да не го привлечем?“, подчертава президентът на Ферари интереса към Нюи. Сега с нетърпение се чака колата, излязла под перото на Николас Томбазис. Тя обаче премина краш теста едва от втория път и бе посрещната с лека шега, че не е най-красивата, но с надежда да бъде сред най-бързите.