Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Не можем да сме доволни от едно пето място

Доменикали: Не можем да сме доволни от едно пето място

34
0
Стефано Доменикали

В екипът на Ферари едва ли са доволни от уикенда в Австралия, но поне до някъде успяха да ограничат щетите с петото място на Фернандо Алонсо. Това бе признато и от тим шефа Стефано Доменикали.

„Разбира се, че не можем да сме доволни от едно пето място“, призна Доменикали. „Въпреки това, като се има предвид постигнатото вчера в квалификацията, резултатът на Фернандо е позитивен. За него обаче е по-скоро отговорно отличното му представяне.

За слабото представяне на Фелипе пък можем да търсим причините още във вчерашната квалификация. Балансът на колата му не бе добър и той си плати цената за това. Износването на гумите му бе значително. Жалко е, защото благодарение на добрия си старт може би щеше да вземе точки при други обстоятелства.

Бяхме наясно, че през този уикенд не разполагаме с колата, с която искахме да започнем сезона. Днес обаче видяхме една различна картина спрямо вчерашния ден, особено що се отнася до Фернандо. Защото в началото на състезанието му, скоростта ни не бе далеч от тази на колите пред нас.

Колата за сигурност определено не ни помогна, защото след като тя се прибра скоростта на Фернандо вече не бе същата. Той трябваше дори да се бори да задържи зад себе си Уилямс-а на Малдонадо.

Искам да похваля постигнатото от отбора при влизанията в бокса. Както по отношение на най-добрия резултат, така и по отношение на средно погледнатия, ние бяхме на върха. Важно за мен е да спомена това, защото работихме много интензивно по този въпрос и явно сме направили голяма крачка напред.

Знаем, че трябва да подобрим представянето на нашата кола. На базата на това, което видяхме в Австралия, на върха има няколко отбора, чиито възможности са почти изравнени. Не е необходимо да правим изключителни крачки, за да успеем да се придвижим няколко позиции напред.

Знаем основните неща, върху които трябва да поработим. Това са сцеплението и максималната скорост. Трябва да ускорим развитието си, за да достигнем по най-бързия възможен начин скоростта на най-добрите.“