Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали не съжалява, че е загубил Перес

Доменикали не съжалява, че е загубил Перес

60
0
Серхио Перес,Стефано Доменикали,Фернандо Алонсо

Шефът на Ферари Стефано Доменикали не съжалява, че е изпуснал Серхио Перес, след като мексиканецът подписа договор с Макларън.

22-годишният пилот е член на академията на Скудерията за млади пилоти и дълго време бе спряган упорито за мястото на Фелипе Маса в Маранело – особено след доброто си представяне този сезон и спечелените подиуми. В крайна сметка обаче Перес ще замести Люис Хамилтън в Уокинг.

Серхио получи тази възможност и ние му желаем всичко най-хубаво в бъдеще. Не мисля, че имаме някакво право да го блокираме или да говорим нещо в този дух, защото той всъщност е пилот на Заубер, а получи предложение от много важен тим. Смятам, че Ферари му даде допълнителен опит, помагайки му да разбере някои неща. Приемаме ситуацията и тепърва ще видим какво ще стане. Работим и с други млади състезатели, които могат да се присъединят към отбора ни, когато сметнем, че са готови – обясни Доменикали през изминалия уикенд на Сузука.

Италианецът допълни също така, че все още не е решено кой ще е съотборник на Фернандо Алонсо догодина.

Не смятам, че всички тези спекулации са особено интересни. Казахме вече няколко пъти, че ще ви съобщим, когато има какво. Дотогава няма какво повече да кажа. Освен това ще стане скучно да давам един и същ отговор на един и същ въпрос – добави Доменикали.

Очаква се тази седмица Фелипе Маса да продължи договора си с Ферари, особено след вчерашното му второ място в Гран при на Япония. Бразилецът извлече максимума от надпреварата, в която съотборникът му бе елиминиран секунди след старта. След това сам призна, че се надява това представяне да му помогне да остане в Скудерията.