Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Няма да поглеждаме назад, доволни сме

Доменикали: Няма да поглеждаме назад, доволни сме

26
0

Шефът на тима на Ферари, Стефано Доменикали, казва, че италианският тим няма да се измъчва с липсата на късмет, която ги сполетя този сезон и по-конкретно покрай загубата на Фелипе Маса с една точка.

Бразилецът е печелил повече състезания от всеки друг пилот – общо шест – но все пак не му достигна една точка, за да пребори Люис Хамилтън.

Маса загуби доста точки тази година, без да е била негова вината – особено в Унгария и Сингапур. В Будапеща механична повреда му попречи да спечели състезанието, докато в Сингапур проблем при питстопа също го лиши от евентуална победа.

Въпреки тези проблеми Доменикали казва, че тимът е горд от постиженията си и настоява, че няма да се мисли какво е можело да се случи.

„Това бе един невероятен завършек на сезона, като за пореден път можем да се гордеем от това, което сме постигнали” – каза Доменикали пред журналистите на Интерлагос.

„Няма причина да поглеждаме назад и да се чудим какво е можело да се случи. С подобни въпроси можеш да построиш алтернативен свят.”

„Това, което мога да кажа, е, че сме горди от постигнатото днес по отношение на шампионата при конструкторите.”

„В осем от последните десет години сме шампиони при конструкторите. Това е нещо, което е постигано само от Ферари, така че съм горд от тима и от всички момчета – тук и онези у дома. За нас това е страхотно постижение.”