Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали посвети победата на Ди Монтедземоло

Доменикали посвети победата на Ди Монтедземоло

45
0

На президента на Ферари Лука ди Монтедземоло посвети победата в Гран при на Белгия шефът на екипа във Формула 1 Стефано Доменикали.

– Много сме щастливи от успеха, който е награда за цялата упорита работа на целия отбор през този толкова труден и в същото време драматичен сезон. Искам да я посветя първо и най-вече на президента Ди Монтедземоло, който празнува утре рождения си ден (роден е през 1947 г. – б.р.). По-хубав подарък не би могъл да има – заяви той.

Доменикали не пропусна да благодари на партньорите на Скудерията от Филип Морис и Шел.

Мислите ни са и с Фелипе [Маса], с когото поддържахме връзка, докато бе в Маями – там е на медицински прегледи – продължи той. – Кими [Райконен] направи невероятно състезание. Кара безпогрешно в цялата дистанция. В последните четири надпревари наш пилот неизменно е на подиума и взехме добри точки, дори при крайно необичайни обстоятелства.

Отборът пък ще разгледа ситуацията с Лука Бадоер и ще вземе решение за близкото бъдеще в следващите няколко дни, разкри още шефът на Ферари. Това, естествено, ще зависи и от възстановяването на Маса.

– Сега гледаме към Монца, домашното ни състезание. Там ще направим всичко по силите си, за да продължим по този, макар да сме наясно, че той е много труден – заключи Доменикали.