Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали потвърди, че представянето на новата кола ще е в началото на...

Доменикали потвърди, че представянето на новата кола ще е в началото на февруари

51
0
Пат Фрай,Стефано Доменикали

След изказванията на прес директора Лука Колаяни, сега и шефът на отбора на Ферари, Стефано Доменикали потвърди, че новата кола на екипа ще бъде представена през първата седмица на февруари.

Целта е първите тестове за сезона, започващи на 7 февруари да бъдат направени с новите болиди. Тактика, възприета и от Ред Бул, но явно смятана за не съвсем удачна от инженерите и екипа на Мерцедес, които ще се появят едва след 20 февруари с новата си кола за втората порция от изпитания в Барселона.

„Нашата цел е колата да се появи в първата седмица на февруари“, потвърди официално Доменикали датата на представянето на новата кола на Фернандо Алонсо и Фелипе Маса. „Не сме още сигурни в точната дата, но до тогава новата кола трябва да е готова.

Доменикали е убеден, че благодарение на новия подход отборът ще направи по-добър старт на сезона в сравнение с пролетта на 2011 г.

„Направихме известна промяна в организацията, а до началото на сезона ще има и други. Искаме да сме сигурни, че по отношение на развитието няма да подценим нито една област от колата.“

Доменикали се надява, че новата кола ще е значително по-ефективна аеродинамично от своя предшественик.

„Нашият главен проблем през този сезон бе, че колата просто нямаше достатъчно аеродинамично притискане. Благодарение на новите правила, няма да се разчита вече на обдухван дифузьор, сфера където отстъпвахме значително. За нас главната цел е да разполагаме през следващата година с кола, която предизвиква достатъчно притискане. Не можем да си позволим отново на старта на сезона да бъдем неприятно изненадани.“