Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали потвърди за мащабно преструктуриране

Доменикали потвърди за мащабно преструктуриране

28
0

Ферари потвърдиха, че ще правят размествания в инженерния си екип за 2009 година.

Въпреки титлата при конструкторите тази година отборът не се посвени да направи серия промени, с които ще преследват още повече успехи през следващия сезон.

И след като вербуваха мениджъра от Торо Росо, Масимо Ривола, за наглеждането на спортните дейности и логистиката, бе потвърдено, че и Кими Райконен ще има нов мениджър в лицето на Андреа Стела.

Шефът на тима, Стефано Доменикали, потвърди промените и преструктурирането по време на разговор с представители на пресата преди коледната пауза.

„Управлението на операциите вече го няма, а Марио Алмондо ще отговаря за шосейното поделение на компанията” – каза Доменикали пред „Гадзета дело Спорт”.

„Масимо Ривола, който преди беше в Торо Росо, ще отговаря за спортните дейности и логистиката, правилата и пистите. За производството и качеството ще отговаря Алдо Коста.”

„Ще имаме и някои промени около работата на пистата, за които ще продължава да отговаря основно Лука Балдизиери. Андреа Стела, който преди работеше по колата на Кими Райконен, официално става негов състезателен инженер. Същевременно Крис Дайер (бившият състезателен инженер на Кими) ще бъде координатор на инженерите, включително и на отговарящите за тестовете. Той ще отговаря пред Балдизиери.”

Доменикали потвърди и че ще имат човек, който ще отговаря специално за KERS. Това ще бъде Тиери Баритод.