Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Правилата за поведение на пистата трябва да се прилагат още от...

Доменикали: Правилата за поведение на пистата трябва да се прилагат още от малките формули

76
0
Фернандо Алонсо

„Фернандо е добре” – това бяха най-повтаряните три думи във и около Ферари по време и след Гран при на Белгия. Двукратният световен шампион Алонсо бе в центъра на ужасяващата катастрофа, случила се веднага след старта на състезанието, след която шефът на Скудерията Стефано Доменикали заяви, че стандартите за наказания трябва да са едни и същи във всички категории и да се прилагат непоколебимо.

– Сърцата ни спряха за момент след удара, особено заради факта, че не можехме да комуникираме с Фернандо. Едва след като го видяхме да излиза от кокпита, си позволихме въздишка на облекчение и започнахме да дишаме нормално, когато тръгна обратно към гаража. После дойде и разочарованието, защото бяхме в състояние да стигнем подиум, което бе и целта ни – обясни Доменикали.

Той допълни, че Маса е демонстрирал темпото на F2012. Във Ферари бяха доволни за бразилския си състезател, но Доменикали отново се върна на темата за катастрофата от началото.

– ФИА трябва да прецени нещата, но е сигурно едно: правилата за поведение на пистата трябва да се прилагат непоколебимо още от малките формули, за да бъдат пилотите възможно най-подготвени, когато стигнат най-високото ниво на автомобилния спорт. Моето задължение като шеф на отбора пък е всички в тима да се фокусират върху своите задачи, особено в трудни моменти. Ето защо ще оставим последната надпревара в миналото и обръщаме поглед към следващата Гран при на Монца – писта, която ни е особено скъпа – заяви началникът на Ферари.