Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Представянето ни бе под очакванията

Доменикали: Представянето ни бе под очакванията

59
0

В мрачно настроение си тръгна отборът на Ферари от пистата Спа-Франкоршамп снощи, след като само единият болид на Скудерията финишира в Гран при на Белгия. Екипът е категоричен, че в никакъв случай няма да се предаде в оставащите шест старта до края на сезон 2010 г., но е и наясно, че им предстои огромно количество работа, за да атакуват.

– Уикендът [на Спа] определено не приключи добре за нас, въпреки че четвъртото място на Фелипе, постигнато след безупречно състезание в далеч не лесни условия, е важен резултат – призна шефът на отбора Стефано Доменикали. – Надпреварата на Фернандо [Алонсо] пострада още в първата обиколка – той бе невинна жертва на инцидент и макар да се бори със съперниците пред него, излетя от пистата, но подобно нещо се случва в дъжда.

Силите в шампионата се менят старт за старт и това не оставя и секунда спокойствие на съперниците в Гран при. Ферари обаче очакваха значително по-добро представяне в Белгия и липсата му (макар че времето в петък им попречи да направят нормални тестове на колите си) ги разтревожи.

– Трябва да отбележим, че представянето ни в тази Гран при не бе според очакванията ни и прекъсна положителната тенденция отпреди няколко старта. Незабавно трябва да разберем защо и да предприемем необходимите контрамерки. Ситуацията и в двата шампионата е по трудна, но все още не е невъзможно да постигнем целите си. За хората с къса памет ще припомня, че преди три години се намирахме в значително по-лошо положение, а знаем как приключи всичко на финала – допълни Доменикали.