Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Привличането на Фетел е далеч в бъдещето

Доменикали: Привличането на Фетел е далеч в бъдещето

27
0
Пат Фрай,Стефано Доменикали

От дълго време се носят слухове, че Себастиян Фетел ще се присъедини към екипа на Ферари след изтичането на договора му с Ред Бул. Той обаче също така от доста време обяснява, че се чувства добре в екипа и няма намерение да го сменя в близко бъдеще. Тези негови изявления са разбираеми предвид факта, че договорът на Фернандо Алонсо със Скудерията изтича в края на 2016 г. Едва ли той би желал да кара в екипа, който в момента е изграден около испанеца. От друга страна обаче Лука ди Монтедземоло не крие, че иска да привлече двама човека от Ред Бул – Себастиян Фетел и Ейдриан Нюи.

Тим шефът Стефано Доменикали, който преди изключваше подобен сензационен трансфер категорично, сега обяснява различни неща пред Welt am Sonntag ден преди състезанието в Малайзия.

„Привличането на Фетел ще стои на дневен ред в далечното бъдеще“, заявява Доменикали. „Нямам точна представа кога, това зависи и от двете страни. В момента обаче темата обаче не е актуална.

В живота винаги е така: когато някой печели със стил, има доста аплодисменти и комплименти. Това е съвсем нормално. Това не се променя от факта, че си имал късмет в един или друг момент, или си разполагал с най-добрата кола. Когато човек има волята да побеждава и триумфира, той е победител. Баста!“