Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали призовава Ферари да останат спокойни

Доменикали призовава Ферари да останат спокойни

54
0
Гран при на Корея,Ферари

Шефът на Ферари във Формула 1 Стефано Доменикали призова отбора си да остане здраво стъпил на земята, след като Фернандо Алонсо спечели Гран при на Корея и излезе начело във временното генерално подреждане при пилотите. Фелипе Маса пък финишира трети след няколко лоши старта и това допълнително въодушеви Скудерията.

– Преди всичко нека останем спокойни! – призова Доменикали. – Всичко бе фантастично и обърна ситуацията в шампионата при пилотите, като в известна степен ни постави и в по-силна позиция в подреждането при конструкторите. Напълно наясно сме обаче, че тепърва ни предстои най-трудното. Има два старта до финала. Трябва да ги атакуваме със същата непоколебима решимост, която ни помогна да се преборим да стигнем до позиция, която мнозина смятаха за невъзможна. Често съм го казвал в миналото, но искам да повторя и сега: най-важното в последната част от сезона е пилотите да запазят хладнокръвие плюс издръжливост и концентрация. През уикенда в Корея доказахме, че сме в състояние да изпълним всичко това в крайно необичайни условия. Изправени сме срещу изключително силни съперници, особено в лицето на отбора, успял да спечели до момента 14 от 17 възможни полпозишъна.

Шефът на Ферари обаче все пак празнува с хората си и не пропусна да им благодари за работата по време на уикенда на новата писта Йонгам:

– Искам да благодаря на пилотите ни: те бяха великолепни, не допуснаха и най-малка грешка, справиха се с крайно стресираща надпревара. Екипът също работи на много високо ниво, а малкият проблем на Фернандо в пита скоро бе поправен на трасето. И за нас е чест, че името Ферари е изписано на трофея от първата Гран при на Корея – страна, която се развива бързо и пазар с нарастващо значение за автомобилите ни – заяви Доменикали.