Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Просто информирахме Маса за ситуацията зад него, няма да обжалваме наказанието

Доменикали: Просто информирахме Маса за ситуацията зад него, няма да обжалваме наказанието

29
0

Шефът на Ферари във Формула 1 Стефано Доменикали упорито продължи да отрича след Гран при на Германия, че случилото се в 48-49-а обиколка на надпреварата е било заповеди от бокса, отправени към Фелипе Маса. Бразилският пилот пропусна пред себе си Фернандо Алонсо след съобщение от състезателния си инженер Роб Смедли за това, че испанецът е по-бърз от него. Доменикали обаче бе категоричен:

– Дадохме информация на Фелипе каква е ситуацията. Вече сме виждали в миналото, че при определено стечение на обстоятелствата отборът ни не печели. Това беше информацията, която искахме да подадем и оставихме състезателите да я разберат и отбележат, за да подсигурят възможно най-добрия резултат за екипа.

Чисто технически погледнато, днес нещага наистина се различаваха в това отношение от давания за пример случай (пак във Ферари) от Австрия 2002 г. Тогава Жан Тод каза на Барикело по радиото: „Рубенс, моля те пусни Михаел [Шумахер] да те изпревари за шампионата“. Това не стана днес на Хокенхайм и Доменикали се възползва максимално от буквалното тълкуване на казаното в обясненията си за случая.

– Независимо какви са коментарите, те няма да променят ситуацията – заяви шефът на Скудерията. – Що се отнася до взетото след надпреварата решение на стюардите, решихме да не обжалваме и сме сигурни, че Световният съвет ще прецени правилно фактите.