Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Сезонът на Алонсо ще е толкова добър, колкото беше и миналия

Доменикали: Сезонът на Алонсо ще е толкова добър, колкото беше и миналия

32
0
2013,Австралия,Стефано Доменикали,Ферари

В сравнение с миналата година Фернандо Алонсо стартира със значително по-добри предпоставки. Испанецът показа огромно задоволство от представянето на F138 на тестовете, което се видя и от значително по-добрите резултати в квалификациите в досегашните състезания. Но след две състезания през миналата година Фернандо Алонсо бе начело след пето място в Австралия и първо в Малайзия, постигнато благодарение на смесените условия.

Сега пък двукратният световен шампион започна с второ място в Австралия, но ранното отпадане в Малайзия означаваше, че след победата на Себастиян Фетел изоставането на испанеца спрямо водача е вече 22 точки.

„Сигурен съм, че Фернандо може да повтори доброто си представяне от миналата година и дори да го подобри“, обяснява тим шефът на Ферари, Стефано Доменикали. „Това е въпрос на съзряване, на възможности на колата и до намирането на баланса, което се постига в течение на времето. Затова съм убеден, че му предстои чудесен сезон. Той има още повече доверие в отбора, а сега и в колата, и винаги е разчитал на отборната работа. Сигурен съм, че ще извлече максимума.

Нашата цел е да сме сигурни, че извличаме максимума от един добър продукт, който създадохме през зимата. Но не трябва да забравяме също така, че миналата година бе много напрегната от емоционална гледна точка. Когато загубиш незаслужено шампионата, защото без двете отпадания в първите обиколки в Белгия и Япония той щеше да е шампион, със сигурност се нуждаеш от известно време, за да си отпочинеш психически и за да си отново на най-високо ниво от първото до последното състезание. Главата на пилота може да постигне по-добро представяне отколкото една седмица в аеротунела.“