Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Ще трябва да дадем и повече от 100% от себе си

Доменикали: Ще трябва да дадем и повече от 100% от себе си

71
0
Лука ди Монтедземоло,Стефано Доменикали

И Стефано Доменикали започна анализа си след Гран при на Бразилия с поздравления към Ред Бул и Рено за спечелването на титлата при конструкторите във Формула 1 за сезон 2010 г. Шефът на Ферари не пропусна да напомни, че от няколко кръга насам повтаря непрекъснато, че битката за пилотската корона ще стигне Абу Даби и се оказа прав.

– Сега тръгваме за там като Фернандо [Алонсо] е начело в класирането. Знаем, че ще ни е много трудно, защото основните ни съперници са крайно силни и те го демонстрираха още веднъж [на Интерлагос]. Предстоят ни няколко решителни дни, в които ще подготвим всичко с максимум внимание. Всеки от нас знае, че трябва да даде 100% от себе си, дори може би малко повече от това – заяви Доменикали.

Що се отнася до самата Гран при на Бразилия, то шефът на Скудерията призна, че Алонсо е направил възможно най-доброто с оглед на стартовата си позиция без да поема излишни рискове.

– След това трябваше да контролира състезанието си, което и направи безпогрешно – дори след излизането на колата за сигурност, когато нещата можеха да се объркат сериозно. Фелипе [Маса] нямаше късмет при питстопа си, тъй като проблем с монтирането на предна дясна гума го принуди да направи допълнително, непланирано спиране. Накрая искам да благодаря на бразилската публика за непрекъснатата им подкрепа. Преди и по време на уикенда се говореше, че атмосферата може да е малко напрегната за Ферари. Всъщност нищо такова не се случи, а феновете само доказаха огромната си страст към спорта и невероятния си дух – допълни Доменикали.