Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Трябва да си оправим издръжливостта, ако искаме титла

Доменикали: Трябва да си оправим издръжливостта, ако искаме титла

33
0

Изключително разочарован бе и шефът на Скудерията Стефано Доменикали след вчерашната Гран при на Малайзия, в която Фелипе Маса финишира седми, че обърка официалното си изявление.

– Няма как да сме доволни от изхода на третия ни състезателен уикенд този сезон. Дойдохме в Малайзия с много различни цели, така че да си тръгнем със седем точки е разочарование – заяви италианецът.

Всъщност Скудерията и бразилският пилот спечелиха 6 точки за седмото място на Маса, но огорчението и объркването им са напълно разбираеми с оглед успеха на Фернандо Алонсо в Бахрейн, подиума на Фелипе на Албърт парк и надеждите за Сепанг. Испанският двукратен шампион пък бе класиран, но два тура преди финала двигателят му се счупи. Доменикали заяви, че според първоначалния анализ повредата в агрегата на Фернандо и тези в моторите на Заубер са различни. Той бе и поредният член на отбора, който призна, че резултатът се дължи на грешката в квалификацията:

– При толкова задни позиции на грида е трудно да постигнеш нещо по-добро. На всичкото отгоре имахме проблеми с издръжливостта, които трябва да ни накарат да внимаваме: ако искаме да се борим за титлата, определено трябва да оправим това.

В същото време шефът на Скудерията не пропусна да похвали пилотите си за усилията им в трудните условия:

– Фернандо направи изумително състезание, като се има предвид, че още от загряващата обиколка имаше проблем със скоростите. Да караш по този начин е впечатляващо, а той дори остана в битката за точки до самия край. Фелипе също бе страхотен, а и оглавява класирането при пилотите [за световния шампионат], като това е справедлива награда за усилията му в началото на сезона.

Равносметката за Доменикали след първите три старта за 2010 г. все е пак положителна, тъй като и Ферари са начело в подреждането при конструкторите.

– Демонстрирахме, че сме конкурентоспособни на най-високо ниво. Знаем и къде трябва да се подобряваме – в скоростта и издръжливостта, но можем да разчитаме на отлична комбинация между автомобил, пилоти, екип – всички те са в състояние да се борят за титлите – оптимистично завърши той.