Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали убеден, че Маса ще се отплати на Ферари за доверието

Доменикали убеден, че Маса ще се отплати на Ферари за доверието

26
0
Стефано Доменикали,Фелипе Маса

Ферари ще продължават да подкрепят Фелипе Маса и през останалата част от сезон 2012 г., заяви шефът на тима Стефано Доменикали, който вярва, че бразилецът ще се отплати на екипа с достатъчно добри резултати. Пилотът е сред най-обсъжданите хора във Формула 1 от месеци насам, като за кокпита му се спрягат доста имена на други състезатели.

От Маранело непрекъснато заявяват подкрепа за Маса, въпреки че той има едва 23 точки до момента през сезона. Съотборникът му Фернандо Алонсо е със 154 и оглавява временното генерално класиране на шампионата. В последния кръг в Германия бразилецът отново остана извън топ 10, след като загуби предното си крило още в първия тур на надпреварата. Доменикали обаче продължава настоятелно да повтаря, че Ферари не са изгубили вяра в състезателя си.

На Силвърстоун например видяхме, че Фелипе бе много близо до Фернандо и като състезателно, и като квалификационно темпо. Трябва да вярваме, че той може да се справи и затова винаги сме казвали, че не му оказваме натиск в това отношение. Искаме да осъзнае, че е част от екипа ни и ще го защитаваме при всякакви обстоятелства. Сигурен съм, че ще се отплати за доверието – заяви Доменикали.

Самият Маса е наясно, че са му необходими резултати и го заяви сам по време на уикенда на Хокенхайм.

В шампионат като настоящия е изключително важно и двата автомобила да са в точките, така че това е единственото нещо, върху което съм съсредоточен – заяви бразилецът.