Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали убеден, че съвсем скоро ще бъде подписан нов договор с Пирели

Доменикали убеден, че съвсем скоро ще бъде подписан нов договор с Пирели

34
0
2013,Австралия,Стефано Доменикали,Ферари

Пирели вече три години се подвизава във Формула 1. Благодарение италианската фирма състезанията от Гран при станаха наистина интересни и вече няма фен, който да се оплаче, че на пистата не стават изпреварвания. Дали ще бъде подписан нов договор обаче все още не е ясно. От страна на Бърни Екълстоун вече имаше достатъчно сигнали, че той желае подписването на търговски договор между италианската фирма и FOM (Formula One Management). По-важният от обаче, между отборите, фирмата и ФИА, все още не е договорен.

Въпреки критиките от страна на част от отборите, тим шефът на Ферари, Стефано Доменикали, е сигурен, че в съвсем скоро време ще има договор с Пирели.

„Ясно е, че ние не можем да се състезаваме без гуми“, обяснява Доменикали с лек хумор. „Другият вариант е да се върнем към колелата от кремък, когато колите са били задвижвани с бутане или дърпане. Няма алтернатива и със сигурност съвсем скоро ще стигнем до позитивно решение на въпроса.“

По време на Гран при на Китай девет от отборите са разговаряли със спортния директор на Пирели и са заявили, че не искат промени в гумите, въпреки известни критики за липсата на достатъчно издръжливост.

„Текат сондажи и в идващите седмици ще имаме резултат“, завършва Доменикали.