Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Уверени сме за Канада

Доменикали: Уверени сме за Канада

84
0

Шефът на тима на Ферари Стефано Доменикали изрази увереност, че неговият отбор ще бъде силен и по време на Гран при на Канада, след като показа доста добра форма по време на уикенда в Монако.

Базираният в Маранело тим окупира първата редица на стартовата решетка за Монако, където по принцип имаха проблеми със следването на темпото на своите конкуренти през последните години.

Темпото им през тази година обаче намекна, че вероятно болидът им ще бъде силен на всякакъв тип писти, като Доменикали се надява да потвърди доброто темпо и в Монреал, където миналата година доминираха Макларън.

„Лесно е да се каже, но е трудно да се направи. Със сигурност по отношение на подготовката си сме доста по-уверени и се надяваме тази година да е по-различно от миналата”- каза Доменикали.

„Искаме да бъдем оптимистични за Канада, защото използваме същия подход, но същевременно трябва и да внимаваме, тъй като конкуренцията е винаги доста силна.”

„Както казваме винаги, не трябва да забравяме, че сме спечелили четири от шестте състезания, а това е нещо важно. Както винаги съм казвал, шампионатът ще бъде много дълъг.”

„При тези условия понякога губиш точки и става така, че Люис Хамилтън повежда, така че ще бъде много, много дълъг шампионат.”

Доменикали също така подчерта пред Фелипе Маса, че той би спечелил надпреварата, ако не е била грешната стратегия.

„Абсолютно сигурен съм, тъй като представянето ни беше много добро, само погледнете първите обиколки при лошите условия.”

Бразилският пилот на Ферари трябваше да се задоволи с третото място, докато съотборникът му Кими Райконен остана девети след едно изпълнено с проблеми състезание.