Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: В F1 няма млади изгряващи звезди заради липсата на тестове

Доменикали: В F1 няма млади изгряващи звезди заради липсата на тестове

37
0
Стефано Доменикали

Липсата на тестове е основна причина за липсата на изгряващи таланти в последните години, убеден е шефът на Ферари Стефано Доменикали.

Тренировките извън състезателните уикенди на практика липсват, като в началото на годината (преди началото на сезона) се провеждат по-интензивни изпитания. Налагането на мерките бе с основна цел редуциране на разходите.

Това обаче се отразява негативно на развитието на пилоти, смята Доменикали. Ограничените тестове за млади състезатели са крайно недостатъчни както за състезателите да покажат какво могат, така и за екипите да преценят възможностите им.

Преди години Ферари използваха пистата Фиорано, където провеждаха интензивни изпитания почти целогодишно, но сега нямат възможност да се възползват от това. От там е по-сложно и да откриват нови таланти.

През последните години не сме виждали много момчета с потенциал за звезди. Ако не увеличим тестовете, проблемът само ще се задълбочава. Изпитанията се използват не само за технически иновации, но и като шанс за млади състезатели да научат нещо, както и да се представят. Формула 1 застрашава сама себе си без тестове. В настоящата ситуация просто не можем да открием нови звезди, защото всеки млад пилот трябва моментално да започне да се състезава, при това без да притежава нужния опит. А това не е добро за когото и да е от нас – е цитиран Доменикали от руски уебсайт.