Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали вярва, че Ферари няма да имат проблеми в тестовете

Доменикали вярва, че Ферари няма да имат проблеми в тестовете

31
0
бокс,Ферари

Стефано Доменикали вярва, че Ферари няма да претърпят отново проблеми като в миналогодишните предсезонни тестове. Началото на сезон 2012 г. бе особено трудно за Скудерията. Грижи в аеродинамичния отдел доведоха до разлика в резултатите, получавани в тръбата и на писта. Конструкцията на изпускателната система също създаваше главоболия и се наложи преминаване за известно време към по-конвенциален вариант.

В края на сезона от Ферари обявиха, че затварят аеротунела за калибриране и обновяване, като междувременно ще използват този на Тойота в Кьолн. След всичко това Доменикали е убеден, че идващата само след месец предсезонна подготовка на писта няма да бъде белязана с толкова проблеми.

Случилото се с нас миналата година на първия тест в Херес този път няма да стане – заяви той пред Ауто Мотор унд Шпорт. – Сега сме сигурни, че няма да има повече изненади от аеродинамичния тунел.

Шефът на Скудерията във Формула 1 не очаква и същото темпо на развитие през 2013 г., тъй като отборите ще трябва да отделят повече от обичайното внимание на автомобилите си за следващия сезон. През 2014 г. например вече ще трябва да се използват нови двигатели и това ще наложи ревизиране на доста конструкции.

Идващият сезон ще бъде решен в началото. Екипите ще бързат да приключат работата по болидите за 2013-а, за да се концентрират изцяло върху 2014-а. Мисля, че това ще стане не по-късно от юли. Затова е толкова важно да разполагаме с добър автомобил още от първите стартове – допълни Доменикали.