Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали вярва в титлата

Доменикали вярва в титлата

25
0
Лука ди Монтедземоло,Стефано Доменикали

Надеждите на привържениците на Ферари за поредна година бяха попарени още на първото състезание за сезона. Както всяка година настроението бе приповдигнато преди първата надпревара, но след нея очакванията отново не се изпълниха. Ферари явно изостават от съперниците си и най-вече от Мерцедес.

Двамата пилоти на отбора определено не бяха в добро настроение още след съботния ден. В неделя пък Алонсо се класира пети, а Райконен – -последният шампион на Скудерията – осми. Със сигурност това не е началото, на което се надяваха в Маранело. Ако нещата продължат по същия начин това със сигурност ще означава заплаха за поста на тим шефа Стефано Доменикали. Италианецът направи сериозни структурни промени през изминалите няколко години, като надеждата бе, че те са приключили успешно. Нищо обаче не подсказва подобно нещо и търпението на президента Лука ди Монтедземоло може да свърши.

Веднага след състезанието в Мелбърн започнаха размишления на тема, възможна ли е титлата за Ферари през тази година. Поне Доменикали вярва твърдо в това.

„Със сигурност титлата е възможна и е напълно реална цел за нас“, обяснява той пред испанския AS. „Няма да е лесно, но все още имаме достатъчно време и ресурси, и ще направим всичко възможно, за да успеем.“

Доменикали предупреждава, че не трябва да се изпада в паника и смята, че екипът му е на прав път, за да реши проблемите си.

„Информацията, която получихме през уикенда показват ясно, в каква посока трябва да продължим и по кои области трябва да работим. Трябва да реагираме бързо и да се доближим максимално до конкурентите си. Нашите инженери са наясно с приоритети ни и кои въпроси и проблеми изискват максимално внимание от наша страна.“