Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доминацията на Фетел трудно ще бъде нарушена, но Мерцедес могат да се...

Доминацията на Фетел трудно ще бъде нарушена, но Мерцедес могат да се борят според Хауг

75
0
Норберт Хауг

Доминацията на Себастиан Фетел във Формула 1 трудно ще бъде нарушена, смята бившият спортен директор на Мерцедес Норберт Хауг. Според него обаче отборът на щутгартския концерн има потенциала да се бори за титла догодина.

Мерцедес оповестиха последните промени в структурата си, като потвърдиха официално миналата седмица, че шефът на екипа Рос Браун напуска Бракли в края на годината. Отборът ще бъде ръководен от Тото Волф и Пади Лоу, като първият ще отговаря за бизнес аспектите на работата, а вторият – за техническите. Целта пък е ясна и бе определена в изказване на Люис Хамилтън след финалната Гран при на Бразилия в края на ноември:

За всички и за мен целта е да спечелим световния шампионат – и две титли. Ще сме разочаровани, ако не го сторим, но няма да разпръскваме сега подобна негативна енергия.

Хауг е на мнение, че превъзходството на Фетел и Ред Бул е изключително сериозно.

Не мисля, че доминацията на Себастиан може да бъде прекратена, не още – заяви той през немското радио Спорт1. – Той разбира модерните болиди перфектно и не сме виждали подобно превъзходство, дори от страна на Михаел Шумахер. Освен това според мен Ред Бул няма да са кой знае по-малко конкурентоспособни догодина – въпреки най-голямата технологична революция в F1 за последните 25 години. Що се отнася до Мерцедес, то с Нико Розберг и Люис Хамилтън отборът е в много добра позиция. Освен това ние започнахме да мислим за новото поколение двигатели преди около пет години. Вярвам, че Мерцедес могат да се борят за шампионата – заяви Хауг.

Хауг напусна компанията в края на 2012 г. след повече от 20 години работа в щутгартския концерн. Неговата позиция бе заета от Тото Волф.