Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доминиращият болид на Ред Бул предпазва Верстапен от грешки, смята Сайнц

Доминиращият болид на Ред Бул предпазва Верстапен от грешки, смята Сайнц

1755
0
Карлос Сайнц, Макс Верстапен
Карлос Сайнц и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Доминиращият болид на Ред Бул предпазва Макс Верстапен от грешки вследствие на натиск от страна на съперници, смята Карлос Сайнц. Испанецът обясни в интервю за вестник Ас в родината си, че когато някой е толкова напред на пистата, няма как да го притиснеш и принудиш да сбърка.

„Не е нужно да си гений, за да знаеш, че този сезон е изключително трудно отборът на Ред Бул да бъде настигнат. Това не означава, че Ферари не може да го постигне. Ще се опитаме“, заяви испанският пилот.

„Не означава също така, че не сме в състояние да печелим състезания. Ще продължим да правим всичко по силите си в тази посока. Но е трудно Макс да бъде притиснат да сбърка с толкова доминиращ Ред Бул и без напрежение“, каза още Сайнц

„За нас сезонът започна трудно. Но аз не мога да се оплаквам, вървя добре. Във Формула 1 нещата винаги са плаващи. Болидът на Ред Бул в момента е доминиращ, от Мерцедес изглежда са намерили правилната посока. Ферари не е на правилната позиция. Ние първи ще си го признаем и работим по това да постигнем подобрение. Но положението понастоящем е такова, каквото е. Фокусирани сме върху това да постигнем максимума с наличния пакет“, допълни Сайнц.

Испанският пилот на Ферари коментира също така слуховете относно бъдещето му, които периодично се появяват

„В момента съм щастлив там, където съм. Като си сложа каската и седна зад волана, не мисля кой къде би могъл да отиде. На този етап от сезона редовно има спекулации, но аз имам опит от последните 8-9 години. Вярно е, че не ми помага. Но и не ми пречи“, обясни той.

Понастоящем Сайнц е на път за Канада, където в края на тази седмица е следващият кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2023 г. Миналия уикенд той бе на сватбата на една от сестрите си – Бланка Сайнц. За предстоящата надпревара очакванията му са Ферари да върви далеч по-добре, отколкото в последния кръг – в Барселона.

„Според мен пистата в Барселона е най-лошата за Ферари. Ужасно е, че това е точно домашното ми състезание. Но Канада е друго трасе. Там ще се боря за подиум“, бе убеден Сайнц.