Начало Автомобили Dongfeng Honda ще строи трети завод в Китай

Dongfeng Honda ще строи трети завод в Китай

76
0
Honda,завод,производство,фабрика,Хонда

Dongfeng Honda Automobile ще строи трети завод в Китай, за да отговори на нарастващото търсене на моделите на японския производител. Компанията е джойнт венчър на Honda в страната.

Новината бе оповестена на специална церемония във Вухан, където бе направена първа копка. На събитието присъстваха представители на местното правителство, председателят на Dongfeng Motor Group Жу Ян Фенг, президентът и главен изпълнителен директор на Honda Motor Co. Такахиро Хачиго.

Плановете са третият завод на Dongfeng Honda да се простира на 1,2 милиона квадратни метра площ, разположена на около 8 км югоизточно от първата фабрика на компанията в икономическата и технологична област на Вухан. Съоръжението трябва да заработи през първата половина на 2019 г. Първоначално годишният му производствен капацитет ще е 120 000 автомобила.

Новият завод ще е адаптиран и за производство на електрически модели. Очаква се търсенето на този тип коли в Китай да се увеличи през следващите години.

Dongfeng Honda започна да произвежда CR-V през април 2004 г. През 2006-та добави Civic, а от миналата година в заводите на компанията се прави още компактният SUV XR-V. След въвеждането на изцяло новия Civic и компактния хечбек GIENIA се очаква продажбите на Dongfeng Honda за настоящата година за надхвърлят 560 000 броя.

Годишният капацитет на третия завод на Dongfeng Honda ще достигне до 600 000 автомобила, увеличавайки общото производство на Honda до 1,25 милиона броя.

„Продажбите на Honda в Китай вървят силно. Местният пазар има потенциал за по-нататъшен ръст и развитие. За да посрещне сериозното търсене, Honda ще въведе атрактивни продукти с водещи технологии”, коментира Такахиро Хачиго.