Начало Рали Допуснах твърде много грешки в Швеция, призна Льоб

Допуснах твърде много грешки в Швеция, призна Льоб

51
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб очаква с нетърпение рали Мексико в началото на март – там се чувства далеч по-добре, отколкото върху снега и леда в Швеция. Осемкратният световен шампион освен това призна, че във втория кръг от шампионата за 2012 г. допусна необичайно много грешки – нещо нетипично за него. Той дори има победа в тази надпревара от 2004 г., но обикновено отстъпва на скандинавците на тяхна територия.

Трудно е да ги бия, въпреки че всъщност имах достатъчно скорост. Не ми е лесно обаче да постигна постоянство в карането. Не знам защо, но допуснах повече грешки, отколкото ми се случва по принцип в състезанията – обясни той.

Сега му предстои Мексико и на чакъл Льоб се представя далеч по-добре.

Мексико е рали, на което често съм постигал добри резултати. Обикновено там няма сняг! – пошегува се шампионът, който финишира на шеста позиция в Швеция след две излитания от трасето и спукана гума.

Добри резултати всъщност е сериозно подценяване, тъй като Себ е печелил тази конкретна надпревара пет поредни пъти (през 2006-2008, 2010 и 2011 г.). Тази година и там ще има квалификационна отсечка (тя се провежда за надпреварите на чакъл), след което стартира реалната надпревара.