Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Допуснахме твърде много грешки, смята Тото Волф

Допуснахме твърде много грешки, смята Тото Волф

3328
0
снимка: Мерцедес

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че в екипа му са допуснали твърде много грешки по време на уикенда за Гран при на Сингапур. И затова в крайна сметка са загубили състезанието.

Люис Хамилтън и Валтери Ботас завършиха едва 4-и и 5-и, въпреки че бяха 2-и и 5-и в решетката. Британецът дори смяташе, че е имал реален шанс да спечели при различен избор на стратегия.

Волф призна, че Сребърните стрели са допуснали тактическа грешка, като не са вкарали Хамилтън в бокса преди пилотите на Ферари.

„В състезанието нямаше грешка на пилотите, а такава в стратегията, обясни Волф. – Джеймс Ваулс (главният стратег на тима) каза, че е объркал нещата.

Имахме пакет, с който да успеем да вземем полпозишъна. Имахме и възможността да спечелим. Но направихме твърде много грешки този уикенд и пропуснахме твърде много възможности.“

Относно съобщението към Ботас да забави темпото след първото си спиране, за да не се върне Хамилтън зад него и зад Албон, Волф заяви, че това не е било особено добро нещо.

„Не беше страхотно решение, но се оказа, че пресичащата стратегия тук бе по-силна, отколкото всички очакваха, заяви австриецът. – Рискувахме позицията на Люис, оставяйки го на пистата по-дълго. Затова и казахме на Валтери да забави темпото, защото иначе Хамилтън щеше да излезе дори зад Албон.

И тогава отборният ни резултат щеше да бъде по-лош. Дължим на Валтери това класиране. Иначе не мисля, че във Ферари искаха да разменят местата на пилотите си, оставяйки Себастиан първи да влезе в бокса.“